Hofje zonder Zorgen

Een lunchroom grenzend aan het bekende Proveniershofje in het centrum van Haarlem.

Barista Café

De huiselijke sfeer nodigt uit om rustig te genieten van je High Tea.

High Tea Haarlem

High Tea Haarlem heeft de leukste High Tea locaties in Haarlem voor je op een rij gezet. Een bezoek aan Haarlem moet natuurlijk gepaard gaan met een heerlijk hapje tussendoor. Want op een lege maag kun je deze mooie stad niet ontdekken. Wat is er dan leuker om een verzameling te hebben van alle lokale lekkernijen tijdens een High Tea.

Kijk eens bij één van de volgende toffe High Tea locaties:

High Tea Haarlem – pioniers

Dat de inwoners van Haarlem pioniers zijn is wel duidelijk. De uitvinder van de boekdrukkunst staat met een groot standbeeld in op Grote Markt. Anthony Fokker vloog met zijn eerste vliegtuig een rondje om de kerk en de grondleggers van de moderne sport, Pim Mulier, komt ook uit Haarlem. High Tea Haarlem is opgezet door een pionier en het Haarlems Dagblad is de oudste nog bestaande krant ter wereld.

De inwoners van Haarlem worden ook wel ‘muggen’ genoemd. Waar dit precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Eén van de verklaringen is het ‘muggenziften’ van de inwoners. Een andere komt van het scheldwoord ‘mug’ of uit het feit dat er vroeger veel muggen waren in Haarlem. Ook zou er een heks zijn die de inwoners veranderde in een mug als ze niet luisterden.

We beloven je dat als je een High Tea reserveert via High Tea Haarlem, we je niet zullen veranderen in een mug.

Leuke weetjes over Haarlem

Ieder jaar kun je in Haarlem het Haarlem Jazz en Bevrijdingspop bijwonen. Meerder malen op rijd heeft Haarlem de stempel ‘dé winkelstad van Nederland’ gekregen en daarnaast sinds 2012 ook nog eens de meest gevarieerde winkelstad. Het treinstation van Haarlem is terug te zien in de Ocean’s Twelve met o.a. Brad Pitt en George Clooney. Ook onze eigen Nederlandse series zoals GTST en Divorce zien Haarlem graag als hun toneel.

Naast High Tea Haarlem meer leuke tips? Op Haarlem City Blog vind je nog veel meer!

Wat te doen in Haarlem

Bij wie kan je beter zijn voor goede tips over de stad dan bij de citybloggers zelf. De bloggers van Haarlem City Blog hebben de beste tips voor je op een rij gezet. Check bij ons de leukste High Tea locaties en plan de rest van je dag in via hun goede tips!