Barista Cafe

Geniet van een zorgvuldig samengestelde High Tea in het hartje van Gouda. Aangeraden om te reserveren vanwege de grote populariteit.

Kruim

Best geboekt Een Afternoon Tea in een oude Chocoladefabriek. Ervaar dit unieke samenwerkingsverband zelf.

De Kleischuur

Een prachtige glazen schuur met uitzicht op het water. Niets zal het genieten meer in de weg staan.

De Koffiefabriek

Op de Nieuwe Markt geniet u van een heerlijke Afternoon Tea bij de Koffiefabriek.

High Tea workshop Reeuwijk

Reeuwijk - Bij Patissiers Femke en Sander maak je in de bakkerij je eigen verse high tea en eet je hem daarna samen op onder het genot van onbeperkt thee.

High Tea Gouda

High Tea Gouda is sinds kort ook actief op deze website. De stad Gouda met meer dan 71.000 inwoners is te vinden in het oosten van Zuid Holland. Het middelpunt van de stad, waar ook de meeste restaurants, barretjes, kroegen en terrassen te vinden zijn, is de Markt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het stadhuis van Gouda dat stamt uit de 15e eeuw. High Tea Gouda geeft je een overzicht van de leukste High Tea’s in de stad op basis van ervaring en recensies.

High Tea Gouda is 1 van de onderdelen van High Tea Holland waar nog meer leuke High Tea’s te vinden zijn in andere steden in Nederland.

In Gouda kun je naast de Markt ook terecht in de tuin van het Museumcafé, in één van de steegjes rondom de Sint-Janskerk of langs de grachten van Gouda.

High Tea in Gouda

Evenals in andere steden is ook in Gouda de High Tea erg populair. Je ziet steeds meer lokale ondernemers die inspelen op dit fenomeen. Niet alleen de Gouwenaar zelf, want zo wordt een lokale inwoner genoemd, geniet van de High Tea maar ook de vele toeristen die jaarlijks de stad bezoeken.

Gouda en de stroopwafel

De stroopwafel staat ook wel bekend als de Goudse Wafel omdat de eerste stroopwafel aan het begin van de negentiende eeuw werd gemaakt in Gouda. De wafel wordt ook wel ‘armenkoek’ genoemd omdat deze vroeger werd gemaakt van oude koeksnippers, deeg en stroop. Het was een erg goedkope koek. In Gouda vindt je de stroopwafel ook nog wel eens terug bij de High Tea.

Neem snel een kijkje bij de verschillende High Tea locaties die High Tea Gouda voor je heeft verzameld om te zien waar jij het beste een reservering kunt maken. Reserveer snel!

Meer tips over Gouda vind je op de site van VVV Gouda.

Wat te doen in Gouda

 1. 1
  Red Lion Windmill

  Bij een bezoek aan Gouda kan een bezoekje aan de Red Lion Windmill niet ontbreken. Deze Korenmolen is vandaag de dag nog steeds actief. Geopend op donderdag en zaterdag.

 2. 2
  Sint-Janskerk

  Met haar 123 meter de langste kerk van Nederland. Beroemd om haar gebrandschilderde ramen, de zogenoemde Goudse Glazen.

 3. 3
  Het Stadhuis

  Eén van de mooiste monumentale panden van Nederland. Je waant je net in een middeleeuws kasteel met een modern jasje.