Laatste reservering: Vandaag –   Bekijk locaties op Google Maps

Huis Roodenburch

Een prachtige plek in een onalledaagse huiselijke omgeving, voor elk moment van de dag, om te genieten, te ontspannen, te eten en te drinken.

High Tea workshop Dordrecht

Dordrecht - Bij deze workshop in Dordrecht maak je naast je eigen High Tea ook nog eens je eigen etagère die je mee naar huis kunt nemen.

Down Town Dordrecht

Best geboekt Geniet van een High Tea aan het rivierenknooppunt van Nederland.
★★★★★

High Tea Khotinsky

The place to be in Dordrecht voor iedereen die gek is op een prachtige locatie. High Tea in een oud Energiehuis.
★★★★★

De Stadsbranderij

De Stadsbranderij is een eigentijdse speciaalzaak. Een combinatie van Winkel, Proeflokaal en Koffiebranderij.
★★★★★

No.38

De plek om lekker te genieten van een huisgemaakte High Tea met thee van de buurvrouw.
★★★★★

Hightealicious

High Tea in het Patriciërshuis. Winnaar Koffie Top 100. Uitzicht op het drierivierenknooppunt.
★★★★★

Christa’s Cookies

Geniet van Engelse en Amerikaanse patisserie gemaakt van pure biologische ingrediënten.
★★★★☆

Den Witten Haen

Een heerlijke High Tea op een prachtige locatie met speciale medewerkers. Een onvergetelijke combinatie.
★★★★☆

Van der Sterre

Een High Tea in de Konditerei. Geniet in deze banketbakkerij van de ambachtelijke patisserie.
★★★★☆

High Tea Dordrecht

Bij een bezoek aan Dordrecht kan een High Tea natuurlijk niet ontbreken. Ook als je in Dordrecht woont is een High Tea een heerlijke manier om even bij te kletsen en te ontspannen. Er zijn in Dordrecht veel gezellige zaakjes die High Tea aanbieden. Om het makkelijk te maken heeft High Tea Dordrecht een aantal van deze winkels voor je op een rijtje gezet en kun je direct een reservering maken.

High Tea Dordrecht info

De originele High Tea is niet de High Tea zoals wij die in Nederland kennen. Een High Tea is in Engeland, Ierland en Schotland een maaltijd die rond 6 uur wordt gegeten. Vaak zijn dit worstjes, kaas, chips en witte bonen in tomatensaus op wit brood. In Nederland en dus ook bij High Tea Dordrecht gebruiken wij de term High Tea voor een middagritueel met thee waarbij er heerlijke lekkernijen worden geserveerd.

“High Tea is meer dan thee met een koekje, sit back, relaxed and enjoy”

De High Tea in Nederland

Wat wij in Nederland, en dus ook in Dordrecht, zien als een High Tea is eigenlijk een Afternoon Tea. De Afternoon Tea komt uit de oudheid waarbij de 7e hertogin van Bedford rond 4 uur honger kreeg en niet wilde wachten tot het avondeten. Zij dronk een kopje thee met verschillende kleinen maaltijden. Meerdere mensen namen dit over en dit resulteerde in de huidige Afternoon Tea. In Nederlands heeft dit veel weg van de High Tea zoals wij die kennen. Bij ons kun je hem gelukkig de hele dag gebruiken!

Tijdens de High Tea’s van High Tea Dordrecht kom je vaak enkele van de volgende hapjes tegen: scones met clotted cream en jam, sandwich met zalm, sandwich met komkommer salade, verschillende stukjes cake, heerlijke hartige cakes, muffins en veel meer lekkers! De hapjes worden vaak geserveerd op een etagiere. Daarnaast krijg je uiteraard een heerlijke pot met thee. Dit samen, met goed gezelschap, zorgt voor een uitstekende middag met High tea in Dordrecht!

De High Tea’s van High Tea Dordrecht zijn geselecteerd op ervaringen en positieve recensies. Ben je dan toch een dagje in Dordrecht? Blijf dan lekker slapen bij De Luthiers, een b&b in het midden van de stad!

Wat te doen in Dordrecht

  1. De Grote Kerk

    De Grote Kerk is Dordrecht is zeker een bezoek waard. Vanaf de 62 meter hoge ‘Onze-Lieve-Vrouwen-Kerk’ heb je een prachtig uitzicht over de stad.

  2. De Dordtevaer

    Vaar met de fluisterboot door de Dordtse havens en ontdek de geheimen van de stad die je anders niet te zien krijgt. Reserveer hier.

  3. Huis van Gijn

    Stap binnen in het huis van Simon van Gijn en bekijk hoe hij vroeger leefde.

Met tips van Citybloggers Ays & San

High Tea Dordrecht