Laatste reservering: Vandaag – Bekijk locaties op Google Maps

De Ritsz

Midden in Alkmaar aan het Ritsevoort vind je bar brasserie De Ritsz.
★★★★★ | 3 recensies

Abby’s

Eigentijds en trendy restaurant in het centrum van Alkmaar met een prachtig terras.
★★★★★

High Tea Workshop Alkmaar

Alkmaar - Maak samen met minimaal 5 vrienden/vriendinnen je eigen High Tea en eet het samen gezellig op. Mee naar huis nemen mag natuurlijk ook!
★★★★☆

High Tea Alkmaar

High Tea Alkmaar – Alkmaar staat bekend als de kaasstad van Nederland. Dit neemt niet weg dat de ‘kaaskoppen’, zoals de inwoners ook wel worden genoemd, geen kennis hebben van High Tea. Op High Tea Alkmaar laten we je de leukste High Tea’s van Alkmaar zien en kun je direct online je reservering maken.

Alkmaar in het kort

De binnenstad van Alkmaar heeft veel te bieden. Zo zijn er bijna 400 rijksmonumenten te vinden en 700 gemeentelijke monumenten. Van april tot september kun je er wekelijks genieten van de kaasmarkt. Hoewel dit is uitgegroeid tot een toeristische attractie is het leuk om te zien hoe dit vroeger gebeurde. De kaasmarkt is er in de genoemde periode iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00.

De bekende bezienswaardigheden in Alkmaar zijn vooral de vele hofjes. Alkmaar kent 8 hofjes waarvan de meeste nog steeds dienst doen als woningen. De restaurateurs in de omgeving hebben slim gebruik gemaakt van de hofjes en hebben hun restaurant, café of bar naar 1 van de bekende hofjes genoemd.

Naast de hofjes kun je de stad niet verlaten zonder een blik te hebben geworpen op de accijnstoren, Sint-Laurenskerk, het stadhuis en de watertoren.

High Tea Alkmaar – even ontspannen

Naast het zien van de bezienswaardigheden van Alkmaar en de kaasmarkt moet er ook even tijd worden genomen om uit te rusten. Hoe kun je dit nu beter dan dan met een heerlijke High Tea. Via High Tea Alkmaar bieden we je een overzicht aan van de leukste High Tea’s zodat je zelf kunt vergelijken. Je kunt de High Tea eenvoudig online reserveren en betaalt pas ter plaatse. Zo kun je je plan altijd nog wijzigen.

Wil je overnachten in Alkmaar, dan raden we je 1 van de Bed and Breakfasts aan zodat je nog meer te weten komt over de stad. Kijk eens op de website van het VVV van Alkmaar.

Binnenkort een dagje naar Dordrecht? Check dan ook eens onze High Tea’s in Dordrecht!

Wat te doen in Alkmaar

  1. 1
    De Kaasmarkt

    Iedere vrijdagochtend in het hoogseizoen kun je het handelen van de kazen bekijken. Let op: het kan erg druk zijn dus wees op tijd.

  2. 2
    Grote Sint Laurenskerk

    De Grote Sint Laurenskerk is het grootste en drukst bezochte monument van Alkmaar. Sinds 2013 is de kerk de hele zomer en daarnaast een groot aantal weekenden gratis toegankelijk.