Glutenvrije High Tea

Mr. Salad

Kom genieten van een Health-tea in het centrum van Rotterdam. Lekker en gezond gaan prima samen.

Coffeelicious Breda

Tip Een kleinschalige locatie in een te gekke straat waarbij persoonlijke gastvrijheid absoluut centraal staat.

BitterSweetz

BitterSweetz is gevestigd in het Centrum van Den Haag en richt zich speciaal op Glutenvrije producten.

LOES Papendrecht

In het centrum van Papendrecht vind je LOES. Een plekje met als belangrijkste woorden duurzaam, eerlijk en lokaal.

Hofje zonder Zorgen

Een lunchroom grenzend aan het bekende Proveniershofje in het centrum van Haarlem.

De Kleischuur

Een prachtige glazen schuur met uitzicht op het water. Niets zal het genieten meer in de weg staan.

Pilkington’s

Best geboekt - De High Tea bij Pilkington's wordt geserveerd zoals in de beste Engelse restaurants.

Christa’s Cookies

Geniet van Engelse en Amerikaanse patisserie gemaakt van pure biologische ingrediënten.
★★★★☆ | 3 recensies

Glutenvrije High Tea

Glutenvrije High Tea

Glutenvrije High Tea

Ongeveer 1% van de Nederlanders heeft coeliakie en zal dus behoefte hebben aan een Glutenvrije High Tea. Dat is 1 op de 100 mensen. Het zal dus vast kunnen dat jij iemand in je omgeving kent die niet tegen gluten kan, of dat je het zelf bent.
Vaak is het lastig om een restaurant te vinden waar je met een gluten intolerantie terecht kunt. Wij hebben door de tijd heen een verzameling gemaakt van Glutenvrije High Tea locaties waar je onbezorgd kunt genieten van een High Tea.

Waarom een Glutenvrije High Tea

Zoals de naam Glutenvrij al zegt kunnen mensen met coeliakie/gluten intolerantie geen gluten verdragen. Als deze persoon toch iets binnenkrijgt, al is het maar 1 kruimeltje dan zal je het gelijk merken. De darmen zullen door deze gluten worden aangetast. Daarom is het enorm belangrijk dat het eten heel secuur wordt bereid en wordt gescheiden van producten die gluten bevatten.
Omdat dit ook een secure werkwijze vereist heeft niet elk restaurant de mogelijkheid om een glutenvrije high tea te bestellen. Om de zoektocht makkelijker te maken hebben wij een verzameling gemaakt van High Tea locaties waar dit wel kan.

Wanneer is een High Tea dan Glutenvrij

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haver. Het zit in producten als beschuit, brood, koekjes, crackers, taart, cake en pasta’s. Ook kan het voorkomen in snoep, vleeswaren of bijvoorbeeld ijs. Dit omdat het bindmiddel dat wordt gebruikt ook glutenbevattende melen kan bevatten.
Er zijn online duizenden blogs geschreven over leven met coeliakie, er zijn honderden boeken en er worden wekelijks meerdere workshops en bijeenkomsten gehouden over het leven met een gluten intolerantie of het bereiden van glutenvrije maaltijden. Een voorbeeld van een blog is ikbenglutenvrij.nl.

Heb jij zelf nog tips voor locaties waar ze een Glutenvrije High Tea serveren, laat het ons dan weten zodat we ons overzicht zo uitgebreid mogelijk kunnen maken.